Bedrijfsmassage

(Stoelmassage)

Ontspannen en energiek aan het werk!

Als manager van je bedrijf of afdeling wil je natuurlijk gezonde en gemotiveerde medewerkers. Medewerkers die in een prettige werksfeer doen waar ze goed in zijn en dat ook blijven doen. Je bent dus gebaat bij het creëren van een motiverende werkomgeving. Maar in de dagelijkse hectiek kan het een uitdaging zijn om hier de juiste tijd en aandacht aan te geven.

Als bedrijfsmasseur kan ik hier een bijdrage aan leveren. Tijdens een stoelmassage bied ik medewerkers een moment van ontspanning. Daarnaast heeft stoelmassage een vitaliserende uitwerking waardoor mensen daarna weer energiek en fris verder kunnen. Prettig voor de persoon in kwestie én voor de mensen in de omgeving.

Zowel bij staand als zittend werk is er vaak sprake van lichamelijk eenzijdige houdingen en/of repeterende bewegingen. Overbelasting en spanning worden vaak in rug, nek, schouders en armen ervaren. Stoelmassage is uitermate geschikt om hiervoor een moment van ontspanning te brengen.

Mogelijke (werkgerelateerde) klachten kunnen vroegtijdig worden gesignaleerd voordat dit tot verzuim leidt. Naast het verlichten van spanningen in het lichaam die op het moment van de massage al aanwezig zijn, heeft een regelmatige massage een preventieve werking en een positieve invloed op het (kortdurend) ziekteverzuim.

Voordelen van een bedrijfsmassage:

 • Een productief team, prettige werksfeer.
 • Meer werkplezier, meer ontspanning – minder stress, minder klachten.
 • Terugdringen (kortdurend) ziekteverzuim.
 • Preventieve werking.
 • De standaard behandeling duurt slechts 20 minuten.
 • Kan op elke werkplek en gewoon met kleding aan.
 • Een erkende ARBO maatregel met fiscale voordelen.

Fiscaal voordeel

De kosten die gemaakt worden wanneer je mij inhuurt als bedrijfsmasseur, zijn volledig aftrekbaar. De belastingdienst erkent stoelmassage als methode om ziekteverzuim tegen te gaan. Kosten welke gemaakt worden om ziekteverzuim tegen gaan, vallen onder de vrije verstrekkingen (vrijgesteld voor loonheffingen). Hiervoor zijn de volgende voorwaarden van toepassing:

 • Het bedrijf heeft een arboplan.
 • Massage maakt in redelijkheid deel uit van dat arboplan.
 • De massage vindt tijdens werktijd plaats.
 • De werknemer hoeft geen eigen bijdrage te betalen.

Feesten, congressen en evenementen

Denk ook eens aan het inhuren van een masseur op borrels, feesten, congressen en evenementen, als welkome aanvulling op een actief of juist inhoudelijk programma.

Gratis proefsessie!

Kennismaken met stoelmassage? Ik kom graag op het bedrijf langs voor een vrijblijvend gesprek en een gratis proefsessie van drie stoelmassages. Op die manier kun je/kunnen jullie zelf de magie van stoelmassage ervaren. Is je interesse gewekt? Neem dan contact op met Natuurlijk-Massage voor een afspraak.