Over Natuurlijk Massage

Even voorstellen

Mijn naam is Marcel Hakkesteegt en ik ben geboren (1967) en getogen in het Zuid-Hollandse Nieuwpoort. Gelukkig man en vader van twee prachtige dochters Isis en Evi.

Tijdens een ziekte periode in mijn leven heb ik ontdekt dat mijn lichaam mij veel te vertellen heeft. Over opgeslagen spanningen, emoties en blokkades. Dat lichaam en geest met elkaar verbonden zijn. Er gaat nog steeds een wereld voor mij open wanneer ik luister naar mijn lichaam. Wat wil het mij zeggen, wat wil het tot uitdrukking brengen?

Nog steeds wordt ik enthousiast over de massages die ik in die periode heb ontvangen. Ontspannend, liefdevol, stromende ernergie, lekker in mijn vel komen, in contact met mijzelf. Ook nu laat ik me nog regelmatig masseren. Het werd me duidelijk dat ik het louterende en helende effect van massages wilde doorgeven.

Ik ben een rustpunt als je op zoek bent naar ontspanning of meer in je lichaam en gevoel wilt komen, een luisterend oor voor wat er bij jou speelt, een begeleider als je dieper wilt kijken naar de mogelijk achterliggende oorzaken van je klachten. Dat doe ik op een lichaamsgerichte manier. Met liefdevolle aandacht, vanuit aanwezigheid en ruimte. Met welke insteek je ook komt je bent altijd welkom.

De essentie

Vanaf de geboorte straalt ieder mens van zichzelf. Gebeurtenissen in het leven maken dat die schittering onder een sluier komt. In een sessie kun je weer in contact komen met je kern of je bewust worden van hetgeen je hiervan afhoudt. Of je kunt natuurlijk gewoon lekker ontspannen en genieten.

In het afgelopen decennium heb ik verschillende opleidingen, trainingen en cursussen op het gebied van massage, coaching en persoonlijk leiderschap gevolgd en mediteer ik als zen student.

Ik ben mij steeds meer gaan verwonderen over het leven, de mens, de natuur, de bron in ons. Dat iedereen het waard is om stralend door het leven te gaan.

  • Wellness Coaching (2 jarige beroepsopleiding tot Lichaamsgericht Coach & Masseur)
  • Massage bij Kanker (basistraining, Hematologische kankers, Ziekenhuis training)
  • Prana masseur (in opleiding)
  • Massage cursussen, o.a. Intuïtief, Ayurvedisch, Fascia (bindweefsel) therapie, voetreflextherapie bij stress klachten
  • Reiki I en II
  • Trainingen persoonlijk leiderschap op Venwoude
  • Zen student Kanzeon Rotterdam