Wat is Sjamanisme?

Sjamanisme is een van de oudste vormen van een spirituele manier van leven en van spirituele heling. In verbinding zijn met de natuur en het herstellen van de harmonie zijn hier belangrijke elementen in. Het woord sjamaan komt uit het Tunguz, een Siberische taal, en betekent ‘iemand die ziet in het donker’. Ofwel een ziener die gebruikmaakt van zijn mogelijkheid om te zien, horen, ruiken, proeven, voelen en/of weten.

In het westen zouden we ook wel zeggen paranormaal waarnemen. De sjamaan reist naar een andere werkelijkheid om informatie te vinden die helpt bij heling. Dit wordt ook wel de ‘niet alledaagse werkelijkheid ‘ genoemd. Hiervoor gaat de sjamaan in lichte trance door middel van het geluid van een drum, het zingen van een powersong, meditatie, gebed, dans of de ratel. Hij of zij wordt op reis beschermd en begeleid door zijn krachtdieren en spirit helpers.

Sjamanistisch healing consult

In de sjamanistische visie zijn er bij fysieke, emotionele en mentale ziekte of pijn twee mogelijke oorzaken: iemand heeft van iets te veel (intrusion) en/of iemand heeft van iets te weinig (soul loss of krachtsverlies). Een sjamaan of sjamanistisch beoefenaar richt zich op de spirituele oorzaak van ziekte of pijn met de hulp van zijn krachtdieren en spirit helpers. Ik bied sjamanistische healing consulten aan als energetisch werker. Ik noem mijzelf geen sjamaan.

Een consult kan bestaan uit:

Soul Retrieval – het herstellen van de heelheid van je ziel.

Tijdens een traumatische ervaring zoals een ongeluk, natuurramp, operatie, misbruik, geweld, scheiding, het overlijden van een dierbare kan een stukje van je ziel vertrekken vanwege de heftigheid op dat moment.
Mogelijke symptomen kunnen zijn chronische gezondheidsklachten en vermoeidheid, concentratieproblemen, stress, depressies, verslaving, moeilijke relaties etc.

Power Animal Retrieval – waarin je kracht- of totemdier wordt geheeld of teruggebracht.

Mogelijke symptomen kunnen zijn chronische gezondheidsklachten, veel verkouden, griep, depressies, een pechvogel zijn etc.

Persoonlijk krachtdier ophalen – in contact komen en inzicht verkrijgen in jouw persoonlijke begeleider/gids.

Extractie – het verwijderen van spirituele blokkades en negatieve of wezensvreemde energieën.

Mogelijke symptomen kunnen zijn fysieke en emotionele pijnen, (faal)angst, onzekerheid, depressie etc.

Soul remembrance – het herinneren van je doel in het leven. Overgedragen door middel van een symbool.

Een sjamanistisch healing consult draagt bij aan het herstel of de versterking van de energetische balans. Het kan je ook inzichten geven over dingen waar je tegenaan loopt. Soul Retrieval of een van de andere mogelijkheden staat nooit op zichzelf. Het is altijd afhankelijk van wat er op het moment bij jou nodig is en mag gebeuren. Het herstellen van harmonie op zich kan al teweegbrengen dat er een probleem wordt opgelost. Het kan zijn dat er meerdere sessies nodig zijn. De uitwerking van een sessie is voor een ieder verschillend, van subtiel tot intensiever. Een consult bestaat uit helingswerk, integratie en nazorg en duurt max 90 minuten. Ik stem me van tevoren op jou en je hulpvraag af om al relevante informatie te verkrijgen.

Ik bied sjamanistische healing consulten aan op mijn locatie in Langerak (ZH). Je bent van harte welkom.