Training Fasciatherapie

“Fasciatherapie is een respectvolle zachte manuele therapie, die beantwoordt aan de vraag van het lichaam en geen gebruik maakt van manipulaties.” Paul Sercu – voorzitter European College of Fasciatherapy.

Afgelopen week heb ik de 3 daagse vervolgtraining Fasciatherapie gevolgd, van Paul Sercu zelf. Wat een prachtige, zachte en diepgaande manier om tot ontspanning te komen. Via manuele behandeling of beweging komen zowel het lichaam, het lichaamsdeel en de mind tot rust. Door af te stemmen op de client en de interne beweging te volgen worden spanningsproblemen aangepakt.

Deze training heb ik gevolgd in het kader van massage bij kanker maar is uiteraard op elk gebied in te zetten. Het is voor mij een mooie aanvulling op mijn bestaande kennis en kunde. 

Tijdens de behandeling van mijn schouders door mijn collega in de training voelde ik ineens mijn onderrug ontspannen, daarna het stuk tussen mijn schouders en toen het gebied bij mijn nek. Ontspanning en ruimte, wat een weldaad! De behandelaar was volledig aangesloten op mijn lichaam wat voelbaar is en vertrouwen geeft. Alleen dat zorgt al voor een algemene ontspanning.

Deze vorm van behandelen is toe te passen op o.a. rug, nek, schouder en spierklachten maar bijv. ook bij verkleefd littekenweefsel. Wil je hier eens mee kennismaken? Dat kan! In de zomermaanden juli, augustus, september hanteer ik een introductietarief van 50%.